Pandemi hafifledikçe dizüstü bilgisayar talebi azalıyor

Pandemi hafifledikçe dizüstü bilgisayar talebi azalıyor
Analistler ve BT sektörü uzmanları, enflasyonist baskıların etkisiyle tüketici talebinde yaşanan düşüş nedeniyle satışların daha da zayıflamasını bekliyor.

Son iki yılda PC ve dizüstü bilgisayarlara yönelik büyük talebi körükleyen pandemi kaynaklı uzaktan çalışma eğilimi azalmaya başladı.

Analistler ve BT sektörü uzmanları, enflasyonist baskıların etkisiyle tüketici talebinde yaşanan düşüş nedeniyle satışların daha da zayıflamasını bekliyor. Bu da markaları tüketici dizüstü bilgisayarlarının fiyatlarını düşürmeye ve ticari anlaşmalar için indirim ya da paket teklifler sunmaya zorlayacak.

"Bilgisayar yenileme döngü halinde gerçekleşir. Covid-19 dönemindeki en yüksek döngüyü geride bıraktık. Bu tür bir büyüme döngüsü bir daha yaşanmayacak. Çift haneli düşüş önümüzdeki 2-3 çeyrek boyunca devam edecek" diyor konuyla ilgili bir uzman.

Araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından Kasım ayında yayınlanan verilere göre, Hindistan'daki PC sevkiyatları Eylül çeyreğinde %11,7 oranında düşerek sekiz çeyrek üst üste büyümenin ardından ilk kez geriledi. IDC'nin cihazlar araştırmasından sorumlu başkan yardımcısı Navkendar Singh, markaların stoklarını eritmek için fiyatları düşürmek zorunda kalacağını söyledi.

Gartner'da kıdemli direktör analist Ranjit Atwal, "İşletmeler de bazı harcamalarını geri çekiyor," dedi. Hibrit ya da uzaktan çalışma için çalışanlarına dizüstü bilgisayar satın alan kurum ve işletmeler, son sekiz çeyrekte pazarın ana itici güçlerinden biri oldu.

Elbette uzmanlar, işletmeden işletmeye (B2B) segmentindeki büyümenin yılın ilerleyen dönemlerinde geri döneceğine inanıyor. Okula veya işe dönüş gibi B2B tipi paket teklifleri görebilirsiniz. Bilgisayarların konumlandırılması değişecek ve daha çok B2B odaklı olacak. Tüketici segmenti, covid kaynaklı talep eğrisini geride bıraktığımız için baskı altında kalmaya devam edecek

Bir başka uzman ise "2020-21 büyüme seviyeleri sürdürülebilir değil. Sevkiyatlar düşmeye devam edecek olsa da, pandemi öncesi düşük seviyelere geri dönmeyecek" açıklamasında bulundu.

Son Haberler