Play Station 6 ve yeni Xbox çıkış tarihi açıklandı: İşte tanıtım fiyatı

Play Station 6 ve yeni Xbox çıkış tarihi açıklandı: İşte tanıtım fiyatı
Microsoft, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile yaşadığı bir dava sürecinde, beklenen yeni nesil Xbox ve PlayStation 6 oyun konsollarının tanıtım tarihini duyurdu. İşte detaylar...

Microsoft, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile Perşembe günü mahkemede karşı karşıya gelerek, şirketin Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolar karşılığında satın almasını engelleyen durumu ele aldı. Mahkeme belgelerinin yayınlanması sırasında, Microsoft'un yeni nesil oyun konsollarının tanıtım tarihini ortaya çıkardı.

2028'DE TANITILACAK

ps6 xbox

Microsoft, FTC ile yasal bir mücadele içerisindeydi, çünkü FTC, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının sektördeki rekabeti önemli ölçüde azaltabileceğini düşünerek bu satın almaya karşı çıkmıştı. FTC, işlemin ABD antitrust yasalarına uygunluğunu incelerken, anlaşmanın tamamlanamayacağını iddia etti ve mahkeme de geçici bir emirle bu anlaşmayı durdurdu.

Microsoft ise kendisini savunarak Activision Blizzard'ı bünyesine katma isteğini dile getirdi ve ayrıca yeni nesil Xbox ve PlayStation 6 için tarih verdi. Şirket, Call of Duty oyunlarının PlayStation platformlarında 10 yıl boyunca yayınlanacağını belirtti ve bu sürenin 2028'de tanıtılacak olan yeni nesil oyun konsolları için bir tehdit oluşturmadığını vurguladı.

Bu açıklama ile birlikte, Xbox Series X/S ve PlayStation 5'in tanıtılmasının üzerinden 3 yıl geçmiş olsa da, yeni nesil oyun konsolları için hala 5 yıllık bir süreç olduğu görülüyor. Ancak dolar kurunun bugünkü durumunu göz önünde bulundurarak, yeni nesil oyun konsolları için para biriktirmeye şimdiden başlamak iyi olabilir.

Son Haberler