Rus teknoloji şirketlerine ABD'den yeni yaptırımlar

Rus teknoloji şirketlerine ABD'den yeni yaptırımlar
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucunda 400'den fazla uluslararası firma ülkeyi terk etti. Bu sadece bir itibar meselesi değil; ABD hükümeti, Rusya'da iş yapmayı imkansız olmasa da zorlaştıran dünya çapında bir finansal sistem ablukasının yanı sıra karmaşık bir yaptırımlar ağı uyguladı ve yaptırım uygulanan işletmeler ve kişilerin listesi büyümeye devam ediyor.

Main Street, ekonominin en büyük şirketleri markalarını ve operasyonlarını savunurken, en azından bu sefer küçük ve yerel olmanın büyük ve küresel olmaya tercih edildiği konusunda rahat bir nefes alabilir. Bu yanlış bir hesap olurdu. Birçok Main Street mağazası için risk kuraldan ziyade istisna olabilir, ancak uzmanlar küçük işletmelerin temel önlemleri alması gerektiğini söylüyor.

Örnek olarak siber güvenlik eğitim firması INE'yi alın. Yaptırımlarla ters düşmeyi beklemeyen orta ölçekli bir işletme, ancak yaptırımlar etkisini göstermeye başladıktan sonra birkaç temel önlem alarak, aksi takdirde gözden kaçırmış olabileceği olası ihlalleri ortaya çıkardı. Ve sorunları ortaya çıkarma yolu biraz tesadüf oldu. Kurucularından biri eski bir hükümet yetkilisi ve Citigroup uyum yöneticisi ile evli ve Wall Street bankalarının ötesindeki şirketlerin tüm yaptırımların üstünde kalmasının zor olduğunu ve Hazine Departmanından gelen desteğin gitmediğini belirtti. ekonomiyi filtrelemek için. Bu bilgi, INE'nin ABD Hazine yaptırımları veri tabanına karşı kendi müşteri listesini çalıştırmasına yol açtı ve şaşırtıcı bir şekilde INE, yaptırım uygulanan bankacılık kuruluşlarıyla iş yapıyordu.

INE'nin pazarlama müdürü ve eşi Citi yöneticisi olan Scott Cederbaum, “En yüksek düzeyde yaptırım uygulanan iki Rus işletmesi bulduk” dedi. Bulduğumuzda şok olduk" dedi. "Rus müşterilere satış yapacağımız hiç aklıma gelmezdi."

INE, BT eğitim hizmetleri sağladığı iki müşteriyle olan bağlarını derhal kesmek zorunda kaldı.

Hazine'nin Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi web sitesi keşif için başlangıç ​​noktasıydı, ancak sonuçlar firmanın hükümetten yeterli yanıt bulamadığı sorulara yol açtı.

“Küçük işletme perspektifinden bakıldığında görünürlük yok, kimse bundan bahsetmiyor. Pek çok insanla konuştum ve kimse bunu düşünmüyor” dedi Cederbaum.

Son Haberler