Samsung yeni akıllı saatini tanıttı: İşte Galaxy Watch 6

Samsung yeni akıllı saatini tanıttı: İşte Galaxy Watch 6
Samsung, yeni akıllı saatlerini potansiyel alıcıların beğenisine sundu. Tanıtımı yapılan Galaxy Watch 6 serisi, tüketicilerin beğenisini kazanmayı başaracak gibi görünürken en çok fiyatı merak ediliyor. İşte yeni Galaxy Watch 6'ya dair her şey...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Tab S9 serisini resmen tanıttı. Bu ürünlere, Galaxy Watch 6 da eşlik etti. Merakla beklenen akıllı saatlerin tüm özellikleri ve fiyatları resmen belli oldu.

Peki Samsung Galaxy Watch 6 tüketicilere neler sunacak? Hadi hep birlikte Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic olarak isimlendirilen akıllı saatlere yakından bakalım.

Karşınızda Samsung Galaxy Watch 6

wtk-136226-7.jpg

Tasarım:

*Samsung Galaxy Watch 6 tasarımı.

Samsung Galaxy Watch 6, kendinden önceki Watch 5 ve Watch 4 serisine benzer bir tasarıma sahip olacak. Bu bağlamda; ekranın dairesel yapısı ile butonların yerleşimi, önceki modellerle neredeyse tamamen aynı olacak. Hatta arka kısımdaki sensörlerin yerleşimi bile değişmedi. Ancak tasarım açısından dikkate değer bir fark var. Samsung Galaxy Watch 6 serisinde, kordonun çıkmasını sağlayan bir buton bulunacak. Geçmişte, bu buton yerine küçük bir metal parça bulunuyordu. Ve evet, standart modeldeki tasarımsal benzerlik, Classic isimli modelde de olduğu gibi korunacak.

*Samsung Galaxy Watch 6 Classic tasarımı.

Samsung Galaxy Watch 6, geçmişte olduğu gibi 40 ve 44 mm'lik versiyonlara sahip olacak. Classic versiyonda ise 43 ve 47 mm'lik boyutlar ile karşılaşacağız. Klasik saat tutkunları, bir nebze daha büyük tasarımlı saati tercih etmek durumunda olacaklar. Ancak burada önemli bir değişiklik var. Samsung bu yıl Galaxy Watch 6 görüntü alanını yüzde 20 artırıp, çerçeveleri yüzde 30 daralttı. Classic versiyonda da görüntü alanı yüzde 20 arttı. Ancak klasik modelde döndürülebilir çerçeve, yüzde 15 daraltıldı.

Ekran:

Samsung Galaxy Watch 6 serisinin tüm üyelerinde, AMOLED yapıda ekranlar bulunacak. Tüketiciler, Samsung Galaxy Watch 6 Classic'te 1.47 inç boyutunda bir ekran ile karşılaşacaklar. Standart modellerde ise 1.31 inç büyüklüğünde ekranlarla karşılaşacağız. Klasik modelde 470 x 470 piksel, standart modellerde ise 432 x 432 piksel çözünürlükle karşılaşacağız.

Dayanıklılık:

Samsung'un yeni akıllı saatleri, 5 ATM su basıncına kadar dayanıklı olan IP68 sertifikasına sahip olacak. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde akıllı saatlerini yüzerken de bileklerinde taşıyabilecekler.

Teknik özellikler:

Samsung'un yeni akıllı saatleri de geçmişte olduğu gibi Google'ın Wear OS altyapısını kullanacak. Exynos W930 işlemciden güç alacak akıllı saatler, 16 GB depolama alanı sunacaklar. 40 mm'lik versiyonlarda 300 mAh, 44 mm'lik versiyonlarda ise 425 mAh batarya kapasitesi ile karşılaşacak olan tüketiciler, Samsung Galaxy Watch 5 serisine kıyasla daha uzun süreli kullanım imkanı yakalayacaklar. Galaxy Watch 6 serisi, 40 saate kadar kullanım imkanı sunacak. Samsung Galaxy Watch 6 serisinde Wi-Fi ve LTE destekli modellerin bulunacağını belirtelim. Bu arada; Samsung'un yeni akıllı saatleri, iPhone'lar ile uyumlu olmayacak. En azından şimdilik.

Yazılım cephesine baktığımızda ise Wear OS 4 tabanlı One UI 5.0 Watch arayüzü ile karşılaşacağız. Bu arayüz, tahmin edilebileceği üzere sayısız spor aktivitesinin takibini gerçekleştirebilecek. Ayrıca uyku takibi ile kandaki oksijen oranının ölçülmesi gibi sağlık odaklı özellikler de Galaxy Watch 6'da bulunacak. Ancak bu yıl önemli bir iyileştirme olacak. Samsung Galaxy Watch 6 serisi saatlerde, FDA onaylı yeni bir kalp atış hızı ölçüm sensörü ile donatıldı. Bu sensör, EKG ölçümlerinin daha iyi sonuç vermesini sağlayacak. Ve kızılötesi sıcaklık sensörü, bu akıllı saatte mevcut olacak.

Samsung Galaxy Watch 6 Türkiye fiyatları

Versiyon Fiyatı Galaxy Watch 6 (40mm - Bluetooth) 5.999 TL Galaxy Watch 6 (44mm - Bluetooth) 6.499 TL Galaxy Watch 6 Classic (43mm - Bluetooth) 7.499 TL Galaxy Watch 6 Classic (47mm - Bluetooth) 7.999 TL

Son Haberler