Samsung’da skandal olay… Eski çalışan, teknolojileri Çin’e sızdırmakla suçlandı

Samsung’da skandal olay… Eski çalışan, teknolojileri Çin’e sızdırmakla suçlandı
Samsung cephesinde nadir de olsa daha önce yaşanan birçok olay var. Buna yakın zamanda bir yenisi daha eklendi. Koreli şirketin eski çalışanı, teknolojileri çalıp Çin’e sızdırmakla suçlandı.

Teknoloji dünyanın önde gelen isimlerinden Samsung, işlemci dahil olmak üzere, kameralar, ekranlar ve daha birçok parçayı üretip satıyor. Ayrıca kendi telefonlarıyla da dünyanın en çok satan akıllı telefon markalarından biri.

Ancak Güney Koreli şirket, şirket içi verilerin çalınması iddiası ile eski bir çalışanını suçladı. Geçmiş yıllarda da benzer durum yaşanırken, bu olay şimdi yeniden domine edildi.

Eski Samsung çalışanı teknolojileri çalmakla suçlandı

Samsung'un bir çalışanı, şirketin işlemci üretim süreciyle ilgili hassas bilgileri cep telefonuyla fotoğraflayarak Çinli bir danışmanlık firmasına sızdırmakla suçlanıyor. Bu bilgiler, Samsung'un rakiplerine avantaj sağlamasının yanı sıra, şirketin itibarını de yerlere seriyor.

Başka bir eski Samsung çalışanı ise, yarı iletken teknolojisini içeren bir dosyayı çalarak Intel'e vermekle suçlanıyor. Olayda sorumlu çalışan, bilgisayar sistemi ekran görüntüsünü almayı engellediği için verileri fotoğraflayarak çaldı. Bu da Samsung'un fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği anlamına geliyor.

Konuya ilişkin olarak Samsung yetkilisi, "Kişi, bilgi koruma kurallarını ihlal ettiği için soruşturma altında. Ancak ele geçirilen bilgilerin türü ve kişinin bunu üçüncü bir tarafa verip vermediği henüz bilinmiyor." dedi.

Teknoloji devi Samsung, yarı iletken sektöründe liderliğini korumak için büyük yatırımlar yapıyor. Ancak bu tür olaylar, şirketin teknolojik üstünlüğünü zedeleyebilir. Buna karşılık Samsung'un bilgi güvenliğini arttırması ve çalışanlarının etik kurallara uygun davranmasını sağlaması gerekiyor. Aksi taktirde benzer olayların devamı gelebilir.

Kaynak: Yonhab
Derleme: Veteknoloji.net

Son Haberler