Samsung'danChatGPT'ye rakip geliyor... LLM için çok yakında piyasaya çıkacak

Samsung'danChatGPT'ye rakip geliyor... LLM için çok yakında piyasaya çıkacak
ChatGPT'nin rakipleri günden güne artıyor. Google'ın yanı sıra Samsung da yapay zeka üzerine çalışmayı başladı. Son olarak LLM'ye isimli bu teknoloji için önemli gelişme yaşandı.

ChatGPT'nin devrim yapması çok uzun sürmedi. Ancak yapay zeka alanında gelinen bu nokta, diğer teknoloji devlerini de bu alana sürükledi. Google'ın yanı sıra, Samsung da kendi yapay zekası üzerine çalışlmalara başladı.

Geniş Dil Modelini (LLM) kullanacak olan Samsung, söz konusu proje için önemli bir virajı daha döndü. Özellikle çalışanların ChatGPT kullanmasından hemen sonra atılan bu adım, Koreli teknoloji devinin harekete geçmesindeki en büyük nedenlerden de biri.

İki ay içinde tamamlanması bekleniyor

ChatGPT'nin rakibi olacak Samsung'un LLM'si, belge özetleme, yazılım geliştirme ve dil çevirisi gibi amaçlar için kullanılacak. Şirket, LLM'yi eğitmek için tüm GPU kaynaklarını ayırdı ve iki ay içinde tamamlamayı planlıyor. Samsung'un LLM'sinin herkese sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.

Güney Koreli Samsung'un, yapay zeka dil modelini geliştirmeye karar vermesinin nedeni, bazı çalışanlarının ChatGPT üzerinden önemli verileri sızdırması oldu. Şirket, bu durumu tekrar yaşamamak için kendi yapay zeka çözümünü geliştirmeye karar verdi. Samsung'un LLM'si, Bixby sesli asistanının yerini alabilir.
Kaynak: Gizmochina
Derleme: Veteknoloji.net

Son Haberler