Şimdi Spotify düşünsün: YouTube Music için bomba yenilik, artık Shorts videolar da izlenebilecek!

Şimdi Spotify düşünsün: YouTube Music için bomba yenilik, artık Shorts videolar da izlenebilecek!
YouTube'un popüler müzik platformu YouTube Music için dikkat çeken yenilik yolda. Kullanıcılar artık YouTube Shorts'lara Music üzerinden de erişebilecek.

YouTube, hem video hem de müzik tarafında önemli işler yapıyor. Özellikle son birkaç aydır YouTube Music üzerinde yapılan gelişmelere hepiniz şahit olmuşsunuzdur. Spotify'a direkt rakip olan bu uygulama için çalışmalarında hız kesmeyen YouTube, bu kez farklı bir yeniliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Kısa videolar YouTube Music'e geliyor

YouTube Music'te “Samples” (Örnekler) ismi verilen yeni bir işlev test ediliyor. Söz konusu bölümde, müzik odaklı YouTube Shorts videolarını bulmanın mümkün olacağı belirtiliyor. YouTube Music’in iOS ve Android uygulamalarının alt çubuğunda hâlihazırda sadece Ana Sayfa, Keşfet ve Kitaplık adını taşıyan üç sekme bulunuyor.

youtube-music-samples-240523.jpg

Şu anda test edilen “Samples” sekmesi ise Ana Sayfa ve Keşfet sekmeleri arasına yerleştiriliyor. Burada müzik videolarını dikey formatta bulmak mümkün. Bu sekme için Shorts ikonunun yerine iç içe geçmiş iki oynatma butonunun tercih edildiği görülüyor.

Sızdırılan resimde albüm kapağı, şarkı adı ve sanatçı bilgileri ekranın alt kısmında bulunuyor. Sağ kenarda ise beğeni, paylaşım ve muhtemelen videonun tamamını oynamayı sağlayan butonlar bulunuyor. YouTube Music logosu ise ekranın sol üst sabit olarak kalıyor.

YouTube'un müzik uygulamasında yapmaya hazırlandığı bu değişikliğin sebebi kısa videoları öne çıkarmak. Peki siz ne düşünüyorsunuz, sizce shorts'lar gelmeli mi? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: 9to5google
Derleme: Veteknoloji.net

Son Haberler