Sonunda o adım geldi: Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü tanıtıldı

Sonunda o adım geldi: Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü tanıtıldı
Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin gündelik hayatımıza gireceği günü merakla beklerken, Apple bu konuda önemli adımı atarak Apple Vision Pro gözlüğünü tanıttı. İşte ayrıntılar...

Yıllardır beklediğimiz an gerçek oldu. Apple'ın sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullandığı Vision Pro gözlüğü bugün düzenlenen WWDC etkinliğinde nihayet tanıtıldı.

Çevreyle etkileşim konusunda bugüne kadar piyasaya sürülen en gelişmiş gözlüklerden birisi olan Apple Vision Pro; gözünüzdeyken dışarıyı da görebileceğiniz son teknoloji bir cihaz. Ayrıca el hareketlerinizde ve sesinizle kontrol etmek de mümkün olacak!

İşte karşınızda Apple gözlüğü Vision Pro:

Üstelik bu sıradan bir sanal gerçeklik gözlüğü değil! Gözlüğü takınca dışarıyı, dışından içeriyi görmek mümkün! Gözlüğün yüzünüze temas edecek bölümü tamamen kumaş. Gündelik yaşamın her alanında bu gözlüğü kullanma şansına sahip olacaksınız.

Gözlük üstünde yer alan kamera, video kayıt için sesli bir komutunuz ve el hareketinizle devreye girmiş olacak. Tek bir butonla çok yönlü kontrol sağlayabilme imkanına sahip olacaksınız.

wtk-135015-12.jpg

Apple Vision Pro fiyatı:

Apple Vision Pro'nun resmi ABD fiyatı 3.499 dolar olarak açıklandı, bu fiyat üzerinden Türkiye fiyatını hesaplayacak olursak 74 bin 390 TL'ye ulaşıyoyoruz. Ancak cihazın şu anki vergi mevzuatında bir artırılmış gerçeklik gözlüğünün girebileceği pek çok madde var, dolayısı ile Türkiye fiyatını kesinleştirmek için hangi vergi oranına tabii tutulacağını öğrenmek gerekiyor.

wtk-135015-6.jpg

Apple Vision Pro ne zaman satışa sunulacak?

Apple Vision Pro, ABD'de 2024'ün ilk aylarında raflardaki yerini alacak. Ancak Türkiye ya da diğer pazarlar için açıklanan spesifik bir tarih bulunmuyor. Daha önceki Apple ürünlerinden yola çıkarak bir tahminde bulunmamız gerekirse gözlüğün ülkemizdeki resmi satışları için en iyi ihtimalle 2024 ikinci yarısını beklemek gerekecek. Bu süre 1 yıl kadar da uzayabilir.

wtk-135015-5.jpg

Son Haberler