Spotify'dan rekor! Kullanıcı sayısını açıkladı

Spotify'dan rekor! Kullanıcı sayısını açıkladı
Spotify, 2023'ün ilk çeyreği itibarıyla kaç abonesi olduğunu ve son 3 aylık kazancını paylaştı. Kullanıcı sayısında rekor kıran şirket, zarar ederek şaşırttı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Spotify'ın yaptığı açıklamalar, platformun bu üç aylık süreçte de zarar ettiğini gözler önüne seriyor. Ancak bu durum Spotify için şimdilik büyük bir sorun değil. Zira bir süredir sadece büyümeye odaklanan platformun zarar etmesi, sektörel açıdan olağan görülüyor.

Spotify tarafından yapılan açıklamalara göre platformun aylık kullanıcı sayısı 515 milyona ulaştı. Bu rakamlar doğrultusunda Spotify'ın yıllık bazda yüzde 22 büyüdüğünü söyleyebiliriz. Kullanıcı sayısına paralel olarak, aylık ödeme yapan premium kullanıcıların sayısı da yıllık bazda yüzde 15 arttı ve 120 milyona ulaştı.

Gelelim Spotify'ın kasasına: Platform son 3 ayda 248 milyon dolar zarar yazdı!

Spotify tarafından açıklanan rapor, şirketin bu üç aylık periyotta 3.3 milyar dolar kazandığını ancak 248 milyon dolar zarar ettiğini gözler önüne serdi. Ancak bu çok da kötü bir durum değil. Spotify, 2022'nin son çeyreği ile ilgili açıklamalar yaparken, yaklaşık 300 milyon dolar zarar ettiğini duyurmuştu. Yani Spotify cephesinde zararın azalması söz konusu. Platformun kullanıcı başına 4,77 dolar kazandığını da belirtelim. Kullanıcı başına kazanç, geçen yılın aynı döneminden yüzde 1 daha düşüktü.

Spotify, geride bıraktığımız üç ayı zararla kapatmış olsa da dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Yapılan açıklamalara göre Spotify tarihinin en iyi ilk çeyreği geride kalmış oldu. Ayrıca Spotify tarihindeki en büyük ikinci büyüme ivmesi, 2023'ün ilk çeyreğinde kaydedildi. Bu arada; Spotify, bu rakamlarla geçtiğimiz çeyrek için verdiği hedeflerin tamamını tutturmuş oldu.

Son Haberler