Teknofest'te tüm gözler üzerindeydi: Yerli ve milli ATAK-2 ilk kez havalandı!

Teknofest'te tüm gözler üzerindeydi: Yerli ve milli ATAK-2 ilk kez havalandı!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ağır sınıf taarruz helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen ATAK-2 helikopter, ilk kez Teknofest'te havalandı. O anlar Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından paylaşıldı.

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki yerli ve milli projeleri birer birer sahalara çıkıyor. Teknofest kapsamında birçok SİHA, İHA ve helikopterler sergilenirken, merakla beklenen Atak-2 helikopter de gökyüzüyle ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ATAK 2'nin ilk uçuş testinin görüntüleri paylaşıldı.

Yerli ve milli helikopter dikkatleri üzerine çekti

ATAK 2'nin Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarıyla geliştirilen en güçlü helikopteri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek manevra kabiliyetinin yanı sıra, gelişmiş silah sistemleri, modern aviyonikler ve kompozit gövdesiyle savunmadaki gücünü gözler önüne seriyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre tasarım ve yapısal üretim faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından yer testleri başlatılan ATAK 2, ilk motor çalıştırma gereksinimleri olan testleri başarıyla sonuçlandırarak, projenin en önemli virajlarından olan ilk motor çalıştırmasını da 23 Nisan'da başarıyla icra etti.

Söz konusu tarihten itibaren yerde motor çalıştırma ve dayanıklılık testleri gerçekleştirilen ATAK 2, bugün itibarıyla tekerlerini yerden tamamen keserek 15.00 ila 15.15 saatleri arasında ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Dünyanın bu sınıftaki üçüncü helikopteri olan ATAK-2'nin 10 ton ağırlığı ve 1200 kilogramlık mühimmat kapasitesi bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Son Haberler