Teknoloji şirketlerinin calışanlarında araması gereken 3 yetenek

Teknoloji şirketlerinin calışanlarında araması gereken 3 yetenek
Bir teknoloji şirketi için işe alırken adaylardan beklenen belirli beceriler vardır. İşiniz için en yararlı beceriler hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, ihtiyaçlarınızı karşılayan ve beklentilerinizi aşan çalışanları bulmak o kadar kolay olacaktır. İşte her teknoloji şirketinin işe alım sürecinde sahip olması gereken bazı temel beceriler.

Proje Yönetimi

Teknoloji endüstrisindeki herkesin sahip olması gereken en önemli becerilerden biri proje yönetimidir. Bu beceri, bir kişinin bir projeyi baştan sona takip etmesine ve her unsurun doğru bir şekilde yapıldığından emin olmasına izin verir. Bir ekip oluştururken, tüm yeni işe alınanların proje yönetimi becerilerine sahip olduğundan emin olmak istersiniz. Bu, proje yöneticisi olarak doğrudan iş deneyimi şeklinde olmak zorunda değildir, ancak iş deneyimleri boyunca görevleri düzenli olarak nasıl yönettiklerini gösterebilir.

Veri Bilimi

Ayrıca tüm çalışanların verileri kolayca düzenleyebilmesini ve sağlam sonuçlar çıkarabilmesini sağlamanız gerekir. Teknoloji endüstrisindeki çalışmaların çoğu, verileri verimli bir şekilde sentezleme yeteneğine dayanır. Veri bilimi, tüm sektörlerdeki şirketler için giderek daha önemli hale geliyor. Şirketinizin ve müşterilerinizin verilerini güvende tutmak için verilerinizi her zaman etkin bir şekilde sınıflandırmalı, depolamalı ve korumalısınız.

Duyarlılık

Teknoloji şirketlerinin mükemmel sosyal becerilere sahip çalışanlara sahip olmasının ne kadar önemli olduğuna şaşırabilirsiniz. Bu beceriler, müşterilerle daha iyi bağlantı kurmanıza ve güçlü ilişkiler sürdürmenize yardımcı olacaktır. Teknoloji çalışanları iletişim kurmakta kötü şöhretlidir ve bu algının değişmesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmak için öncelikle işinizi yönlendiren yumuşak becerilere sahip çalışanlara yatırım yapmalısınız. Yumuşak ve teknik beceriler arasında bir denge bulmanın büyük bir etkisi olacaktır.

İşiniz, işe aldığınız başarılı insanlara bağlıdır. Bu, şirketiniz için en iyisini yapmak için birlikte çalışmaya başlayabilecek çok yönlü bir ekibe ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Harika bir ekip oluşturduğunuzdan emin olmak için işe alırken bu becerileri göz önünde bulundurun.

Son Haberler