Telegram üyeliğinde telefon numarası zorunluluğıu kalktı

Telegram üyeliğinde telefon numarası zorunluluğıu kalktı
Anlık mesajlaşma platformu Telegram, uygulamasını birkaç yeni özellikle güncelledi. En büyük değişikliklerden biri yeni kayıt süreci oldu. Artık kullanıcılar kaydolmak için herhangi bir telefon numarasına ihtiyaç duymayacak.

Daha önce, Telegram kullanıcılarının bir Telegram hesabı oluşturmak için cep telefonu numaralarını girmeleri gerekiyordu. Ayrıca, güncelleme yeni sohbetler için otomatik mesaj silme ve gruplar için Konular 2.0 özelliği ve agresif anti-spam getirdi.

Telegram'a göre, en son güncelleme ile kullanıcılar artık Fragment platformunda bulunan blok zinciri destekli anonim numaraları kullanarak hesaplarına kaydolabilirler. Daha önce, uygulama kullanıcıların numaralarını kimlerin görebileceğini ve telefon numaralarına göre onları kimlerin bulabileceğini yönetmelerine izin veriyordu, ancak işlem yine de bir SIM karta ihtiyaç duyuyordu.

Telegram 2013 yılında kendi kendini imha eden mesajlar sunmuştu. Telegram blog gönderisine göre artık kullanıcılar her iki taraf için de gönderdikleri ya da aldıkları mesajları iz bırakmadan silebiliyor. Ayrıca, kullanıcılar belirli bir süre sonra bireysel sohbetleri temizlemek için otomatik silme zamanlayıcıları da ayarlayabilirler.

"Bugün dijital ayak iziniz üzerindeki kontrolünüzü geleceğe doğru genişletiyoruz. Artık tüm yeni sohbetlerdeki mesajları otomatik olarak kaldırmak için küresel bir otomatik silme zamanlayıcısı ayarlayabilirsiniz. Mevcut sohbetler etkilenmeyecek, ancak otomatik silme ayarlarınızı Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Mesajları Otomatik Sil'deki yeni menüden herhangi birine kolayca genişletebilirsiniz" diyor Telegram blog gönderisinde.

Ayrıca Telegram, 100'den fazla üyesi olan gruplar için Konular da oluşturdu. Konuları olan bu gruplar şık bir iki sütunlu modda açılabilir. Kullanıcıların doğrudan en son konuya geçmesine ve biraz zaman kazanmasına olanak tanıyacak.

Son Haberler