Telegram'da Hikâyeler dönemi başladı: İzlemesi bedava, paylaşması ücretli

Telegram'da Hikâyeler dönemi başladı: İzlemesi bedava, paylaşması ücretli
Geçtiğimiz günlerde Telegram CEO'su Pavel Durov'un duyurduğu hikâyeler özelliği yayınlandı. Ancak özelliği kullanmak için Premium abonesi olmanız şart. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte!

Belli bir süre içinde kaybolan fotoğraflar veya videolardan oluşan hikâyeler, ilk olarak Snapchat'te sonrasında ise neredeyse tüm sosyal medya platformlarında popüler bir özellik olmayı başarmıştı. Yakın zamanda ise popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'dan böyle bir hamle geleceği açıklanmıştı.

Telegram CEO'su Pavel Durov, uygulama üzerinden "Hikâyeler" özelliğinin platforma geleceğini duyurmuştu. Telegram kullanıcılarının uzun süredir talep ettiği özellik, bugünden itibaren kullanılabilir oldu.

Telegram'ın Hikâyeler özelliği, rakiplerinden daha fazla imkân sunuyor:

Kullanıcılar, hikâyelerinin her birinin kimler tarafından görülebildiğini kontrol edebilecek. Herkes, kişiler, seçilen birkaç kullanıcı veya yakın arkadaş listesi gibi seçeneklerle bu yapılabilecek. Telegram hikâyeleri, sohbet listenizin üst kısmında yer alacak. Bunu istemezseniz hikâyeleri gizleyebileceğinizi de ekleyelim.

Bunların yanı sıra hikayelere bağlantı, yazı ekleme ve diğer insanları etiketleme gibi seçenekler sunulacak. Ayrıca, BeReal'dan bildiğimiz hem ön hem de arka kameradan fotoğraf çekip paylaşma özelliği de hikâyelerde bulunacak.

Son olarak özelliğin en dikkat çeken kısmının, hikâyelerin süresini keyfinize göre ayarlayabiliyor olmanız olduğunu söyleyebiliriz. Bu şekilde hikâyelerin süreleri 6, 12, 24 ve 48 saat veya Instagram'da olduğu gibi kalıcı olarak ayarlanabilecek.

Özelliği kullanmak için Premium abonesi olmak şart...

Telegram'ın Hikâyeler atma özelliği, şimdilik yalnızca Premium aboneleri için kullanılabilir oldu. Özelliği ücretsiz kullanıcılar için de aktifleştirilip aktifleştirilmeyeceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Hikâye atmak Premium abonelerine özel olsa da paylaşılan hikâyeler, ücretsiz kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek.

Son Haberler