Telegramda yeni dönem başladı: Kripto ödeme yapılabilecek

Telegramda yeni dönem başladı: Kripto ödeme yapılabilecek
Bulut tabanlı olarak geliştirilen Telegram ile kripto para birimleri ile ödeme yapma döneminin başladığı bildirildi.

Ödeme endüstrisinde kripto para birimlerinin kullanımı artıyor. Bulut tabanlı olarak geliştirilen Telegram ile kripto para birimleri ile ödeme yapılma uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda, Walletbot aracılığıyla uygulama içi ödemeler için Bitcoin (BTC), USDT ve TON kullanabilirsiniz.

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alım satımını sağlayan Telegram Bot Wallet'in, The Open Network (TON) blok zincirine dayalı bir ödeme çözümü başlattığı bildirildi. Wallet Pay hizmeti bilindiği üzere kullanıcılar ve satıcılar arasında kripto para ödeme işlemlerine olanak tanır. Ödemeler doğrudan Telegram arayüzü üzerinden yapılabilir. Ödeme için Bitcoin (BTC), USDT ile TON kullanılabilir.

Wallet, yeni ödeme özelliklerinin Wallet hizmetinin desteklediği tüm ülkelerde kullanıma sunulacağını duyurdu. Açıklamanın içeriğinde ABD ve Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) kara listeye aldığı ülkelerin dışında çoğu ülkede mevcut olduğu belirtildi. Wallet Pay, ayrıca kara listeye alınan İran, Myanmar ve Kuzey Kore'de de hizmet vermemektedir.

Telegramda yeni dönem başladı Kripto ödeme yapılabilecek

Şirketler, yeni özellikleri kullanabilmek adına başvuru yapmadan önce düzenlemelere aşina olmaları konusunda uyarılır. Kripto para ödemelerinin yasak olduğu ülkeler arasında ise Rusya, Endonezya ve Vietnam'ın yanı sıra İran ve Mısır yer almaktadır. Hindistan'dan sonra en çok Telegram kullanıcısı olan ülke Rusya. Endonezya, Mısır ile Vietnam da ilk on içinde. Wallet Pay yaptığı açıklamada, hangi şirketin platformun ödeme özelliklerini önce test edeceğine henüz karar vermediğini söyledi. Açıklamada, işletmelere yönelik KYB prosedürlerinin henüz uygulamaya konulmadığı belirtildi.

Cüzdan yetkilileri, şirketin Telegram'dan bağımsız olarak faaliyet gösterdiğini de vurguladı. Bu ödeme hizmetinin özel bir Telegram uygulamasının botu ya da Wallet Pay web sitesinin aracılığı eşliğinde kullanılabilir. Ödeme sağlayıcı, Telegram'ın 700 milyonluk üyelerinden yalnızca 2 milyonunun cüzdan hizmetini kullandığını söyledi.

Son Haberler