Tesla mağazasında ‘Optimus’ dönemi: Araçlarla beraber robotlar da sergileniyor

Tesla mağazasında ‘Optimus’ dönemi: Araçlarla beraber robotlar da sergileniyor
Elon Musk’ın otomobil markası Tesla, şirketin insansı robotu Optimus’u da mağazalarda sergilemeye başladı. Görüntüler kısa sürede gündem oldu.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, elektrikli otomobil markası Tesla ile çok önemli işlere imza attı ve ana gelir kaynaklarından biri de bu şirketi.

Ancak Musk’ın tek projesi bunlardan ibaret değil. Zira ünlü milyarder geçtiğimiz yıl Optimus isimli insansı robotunu tanıttı ve bu alandaki çalışmalara yöneldiğini, fazlasıyla mesai yapıldığını da ifade etmişti. Şimdi ise insansı robot, Tesla mağazasında otomobillerle sergilenmeye başladı.

Optimus, otomobillerle sergileniyor

Tesla, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte insansı robotlarını tanıtmıştı. Bu robotlar, Tesla'nın otomobil ve pil teknolojilerini kullanarak insanlara yardımcı olmayı amaçlıyor. Şimdi ise Tesla, bu robotları mağazalarında sergilemeye başladı.

New York’taki Tesla mağzasında, artık Tesla Optimus robotları görmek mümkün. Ancak bu, robotu satın alacağınız anlamına gelmesin, çünkü bunlar sadece birer maket ve gösteriş için koyuldu.

teslaa-001.jpg

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, robotların insanlara zarar veremeyecek şekilde tasarlandığını söyledi. Robotların hızı 8 km/s, kaldırabileceği ağırlık ise 20 kilogram. Robotlar, Tesla'nın yapay zeka sistemine bağlı olarak çalışıyor ve sesli komutlarla yönlendirilebiliyor.

Son Haberler