Threads büyümeye devam ederken Twitter yeni özellikler duyurdu

Threads büyümeye devam ederken Twitter yeni özellikler duyurdu
Threads'ın hızla büyümesi Elon Musk'ı epey rahatsız etti. Buna karşılık harekete geçen Twitter cephesi, yeni gelecek özellikleri duyurdu.

Meta'nın Threads uygulaması üç günde 70 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı. Öyle ki Threads'in büyümesi, Twitter cephesini de rahatsız etti.

Buna karşılık Elon Musk'ın şirketi Twitter harekete geçti ve iki yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Ancak bu özellikler aslında Threads öncesinde de gündemdeydi. Fakat yeni sosyal medya platformunun piyasaya çıkması ile süreç daha da hızlandı diyebiliriz.

Twitter'a görüntülü görüşme özelliği geliyor

Twitter'da Kıdemli Ürün Tasarımcısı olarak görev yapan Andrea Conway, kendi Twitter hesabından kullanıcıların bir kişiye DM gönderdikten sonra sesli ya da görüntülü aramaya geçebileceklerini gösteren bir görsel paylaştı. Bu sayede yeni gelecek özellikler de duyurulmuş oldu.

ring ring pic.twitter.com/1WemXRhFZf

— Andrea Conway (@ehikian) July 7, 2023

Peki bu yenilikler ücretsiz mi olacak? Eğer bu özellik yakında gelecekse, büyük ihtimalle aylık 8 dolar olan Twitter Blue aboneleri için ekstra bir hizmet olacak. Twitter'ın şu sıralar iyi bir reklama ihtiyacı var. Öte yandan platform, insanların günlük okuyabilecekleri gönderi sayısını sınırlamak gibi saçma kararlarla son günlerde birçok kullanıcısını kızdırdı. Ayrıca Ağustos ayında şirketin TweetDeck özelliğini yalnızca doğrulanmış Twitter Blue aboneleri kullanabilecek.

Son Haberler