TikTok o eyalette resmen yasaklandı: Vatandaşlar artık kullanamayacak!

TikTok o eyalette resmen yasaklandı: Vatandaşlar artık kullanamayacak!
Kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesi ile daha önce birçok hükümet çalışanı tarafından engellenen TikTok, ilk kez bir eyalette vatandaşlar için de yasaklandı.

Daha önce Belçika, ABD ve birkaç ülkede hükümet çalışanları için kullanılması yasaklanan TikTok, bu kez daha da ileri boyuta taşınarak bir eyalette tamamen engellendi.

Çinli ByteDance’ın bünyesinde yer alan TikTok, Montana eyaletinde devlet çalışanlarının yanı sıra vatandaşların da uygulamayı kullanmasına engelleme getirildi. Tabii ki bunun için son kullanılma tarihi de belli oldu.

1 Ocak 2024 itibariyle kullanılamayacak

Reuters’de yer alan habere göre artık Montana’daki vatandaşlar 1 Ocak 2024 itibariyle TikTok’u o bölgede kullanamayacak. Yalnız bu kadarıyla da sınırlı kalmıyor, aynı zamanda yasa gereği sosyal medya uygulamasının Apple’ın App Store ve Google Play Store’da indirilmesinin engelleneceği de belirtildi.

TikTok’un vatandaşlar tarafından da kullanılmasına yasak getirildiği Montana Eyaleti Valisi Gianforte, Çin hükümetinin TikTok üzerinden kişisel verileri topladığını belirterek, yasağı haklı çıkarmak için daha önce birçok politikacının söylediklerini söyledi.

Öte yandan vali, yaptığı açıklamada yasanın "Tiktok'u hukuka aykırı bir şekilde yasaklayarak Montana halkının İlk Değişiklik haklarını ihlal ettiğini" de sözlerine ekledi. Buna karşılık Çinli sosyal medya şirketi ByteDance’ın de karşı dava açacağı söyleniyor.

Kaynak: Reuters
Yerelleştirme: Veteknoloji.net

Son Haberler