TikTok'ta şok ayrılık... COO istifa etti, video platformunda işler karışıyor

TikTok'ta şok ayrılık... COO istifa etti, video platformunda işler karışıyor
Çin merkezli video akış platformu TikTok'ta kısa süre önce şok bir ayrılık yaşandı. Çin merkezli şirketin COO'su istifa ettiğini duyurdu. Peki ama neden?

Sosyal medya şirketleri arasında her geçen gün yeni bir olaya şahitlik ediyoruz. Ancak Instagram ve Twitter dışında TikTok'ta sık sık gündeme geliyor. Çinli şirket gizlilik ihlallerinin yanı sıra, ajanlık yaptığı gerekçe gösterilerek birçok ülkede yasaklanmıştı.

Görünen o ki TikTok'un şirket içerisinde de karşıklık söz konusu. Zira şirketin COO'su V. Pappas, Twitter'dan yaptığı paylaşımda video platformundan istifa ettiğini açıkladı.

TikTok COO'su istifa etti

The Verge'ün haberine göre TikTok'un işletme müdürü (COO'su) V.Pappas şirketten ayrıldığını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

TikTok'un baş operasyon sorumlusu (COO) V. Pappas, beş yıllık görev süresinin ardından şirketten ayrıldığını duyurdu.

Pappas, Perşembe günü çalışanlara gönderdiği bir e-postada, geçiş sürecinde şirkete danışmanlık yapacağını belirtti. "TikTok'ta ulaşılan tüm başarılara bakınca, artık ilerlemek ve girişimci tutkularıma yeniden odaklanmak için zamanın geldiğini hissediyorum" dedi. Haber ilk olarak The Information tarafından verildi.

YouTube'da sekiz yıl çalışan Pappas, daha sonra kariyerine TikTok'ta devam etti. Ancak TikTok'un Çinli sahibi ByteDance'in Çin ile bağları nedeniyle artan hükümet baskısıyla karşı karşıya kalmasıyla birlikte gelen başka bir önemli yöneticinin çıkışını takip ediyor. Mayıs ayında, TikTok'un ABD'deki güvenlik ve güven sorumlusu Eric Han da şirketten ayrıldığını da açıklamıştı.

Öte yandan TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew, Perşembe günü çalışanlara gönderdiği bir notta, Disney'de 20 yıl çalışan Zenia Mucha'nın TikTok'a marka ve iletişim sorumlusu olarak katılacağını duyurdu. Adam Presser, TikTok'un mevcut şefi, TikTok'un operasyon sorumlusu olacak ve içerik, kullanıcı operasyonları ve dağıtımı denetleyecek.

Son Haberler