Tinder'dan Rusya'ya karşı hamle: 30 Haziran'a kadar çekiliyorlar

Tinder'dan Rusya'ya karşı hamle: 30 Haziran'a kadar çekiliyorlar
Tinder'ın sahibi Match Group, savaşta olması nedeniyle birçok şirketin Rusya'dan çıkış yaptığı gibi, kendilerinin de yapacaklarını duyurdu. Match Group, "İnsan haklarını korumaya kararlıyız" dedi.

Tinder'ın sahibi Match Group, insan haklarını koruma ihtiyacını gerekçe göstererek, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan 30 Haziran'a kadar çıkacaklarını duyurdu.

Match Group, Pazartesi günü yayınladığı yıllık etki raporunda "İnsan haklarını korumaya kararlıyız. Markalarımız Rusya'daki hizmetlerine erişimi kısıtlamak için adımlar atıyor ve 30 Haziran 2023'e kadar Rusya pazarından çekilmelerini tamamlayacaklar" dedi.

Spotify ve Netflix gibi Rusya'da az sayıda çalışanı olan birçok dijital hizmet sağlayıcısı, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'da askeri harekata başlamasından kısa bir süre sonra ülkeden çekilme kararı aldı.

TİNDER, RUSYA'DAN ÇEKİLİYOR

Markaları arasında Tinder, Hinge ve PlentyOfFish gibi tanışma uygulamaları bulunan Match Group da Rusya'nın Ukrayna'ya savaş başlatmasına tepki olarak, Rusya'dan çekilecek.

Böylece Rusya, başlattığı savaştan bugüne kadar birçok Batılı firmanın ülkesinden çekilmesine neden oldu. Rusya-Ukrayna savaşının ikinci perdesi 24 Şubat 2022 sabah saat 05.50'de başladı. Putin'in emriyle Donbas'a askeri harekat başladı. Ukrayna, defalarca NATO'ya girme çağrısı yaparken, ABD'nin verdiği bu vaadin arkasında durmadığı net şekilde görüldü. Ukrayna, NATO'ya dahil olamadı.

Son Haberler