Türkiye'de göçmen hackerlar çoğaldı: Sonuçlar ürkütücü

Türkiye'de göçmen hackerlar çoğaldı: Sonuçlar ürkütücü
Türkiye'de siber suçlar artmaya başladı! Göçmen hackerlar yeni sistemleriyle ortaya çıkmaya başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Göçmen hackerlar artmasıyla endişeyi artırdı! Teknikleri hayrete düşürüyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GÖÇMEN HACKERLAR ARTMAYA BAŞLADI

Türkiye'de göçmen hackerların sayısı artmaya başladı. Rus göçmen hackerlar bilgisayar korsanlarıyla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimli yazılım mühendisi olan hackerlar Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş kararı sonrasında Eylül ayında Rusya'dan Türkiye'ye gelmeye başladı. Türk polisleri ve araştırmacılar bu insanların düşük seviyeli çevrim içi dolandırıcılık ve sahtekarlığa yöneldiğini tespit etti. Bu hackerlar kazanç aklamak ve bilgisayarlardan topladıkları kişisel bilgileri Avrupa pazarında satmak için siber suç dünyasıyla iş birliği içinde çalışmalarına başladı. İki polis memuru tarafından yapılan haberlere göre son zamanlarda Türk polisinin soruşturmaları arttı ve suçluların tespit edilmekten kaçınmak için yeni teknikler kullandığı ortaya çıktı. 

yabancı hacker sayısı artmaya başladı

Aynı zamanda bu hackerlar Emniyet Genel Müdürlüğü dikkatini çekmemek için Türk insanları dolandırmıyor. Bilgi güvenliği uzmanı Osher Assor tarafından yapılan araştırmalar sonrasında kimlik bilgileri Telegram gruplarına kaydolarak gönderildikten sonra kullanılan sofistike bir kod aracılığıyla yapılıyor. Bu veriler antivürüs yazılımını atlatarak kullanılan bir yazılımla toplanıyor. Redline olarak bilinen bu yazılım video oyunları oynamak ve yasadığı internet sitelerini ya da popüler yazılımların korsan sürümlerini kullanan insanlar tarafından yanlışlıkla indirilebiliyor. Şifrelerin ya da kişisel bilgilerin çalınıyor olması ülkemizde de yeni bir durum değil ancak bu konuda önemli olan nokta kişisel verilerin yeni ve canlı olması. Araştırmacılar şifre ticaretinin yeni olmadığını ancak burada yeni olan durumun bilgilerin taze olmasını ve saatte yüzlerce ve binlerce bilginin çalınabildiğini söylüyor. Telegram grubu genel olarak haftalık 50 dolar gibi ücretler karşılığında erişim sağlıyor. Bu kişiler sofistika kodlar öğreterek meslektaşlarıyla da bir arada çalışmalarına devam ediyor. 

Son Haberler