Twitter'da haber okuma devri bitiyor: Başlıksız haberlere hazır olun

Twitter'da haber okuma devri bitiyor: Başlıksız haberlere hazır olun
Elon Musk, Twitter (X) platformunda yapmayı planladığı değişikliklerin ardından haber bağlantılarından manşetleri kaldırmayı planlıyor. Detaylar haberimizde..

Elon Musk göreve geldiğinden beri Twitter'da (şimdiki adı X) çok şey değişti. Temelde aynı platform, ancak bir veya iki yıl öncesinde bildiğimiz Twitter'dan çok farklı. Bu farklılığın iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da bulunuyor.

Twitter artık haberleri manşetsiz paylaşmayı düşünüyor, neden?

Bugün Twitter'ı kullanan herkesin tek amacı en son haberleri almaktır. Ne yazık ki insanların açgözlülüğünü istismar eden "tıklama tuzağı" haber kaynakları da var. Elon Musk, bunun olmasını engellemenin mantıklı bir yolunu bulmak istiyor. Bu yapıldıktan sonra, Twitter veya X'te paylaşılan haber bağlantılarında artık haber makalesinin başlığı görüntülenmeyecektir.

Haber linki paylaşan kullanıcıların link içerisine açıklayıcı metin yazması gerekmektedir. Elon Musk, tıklama tuzağı başlıklarından bu şekilde kaçınmak istiyor. Elbette tek hedef sadece bu değil. O da şimdi doğrudan X üzerinden haber paylaşmak istiyor. Bu, daha fazla bir ifade özgürlüğü ile daha fazla gelir vaat ederek başarılmalıdır. Başlıkları kaldırmanın bir başka nedeni de, kullanıcıların daha fazla gönderi okuyabilmesi için zaman çizelgenizde yer açmaktır.

Twitter'da haber okuma devri bitiyor

Musk, gücünü sevmediği rakip web sitelerinden ve sosyal ağlardan yoğun olarak gelmekte olan trafiği azaltmak için kullandığından, haberler şaşırtıcı değil. Özellikle Instagram, Threads ve The New York Times gibi gönderilere gelen trafiği azaltmak için t.co'nun bağlantı kısaltıcısını kullanır.

Uygulama X'e yapılan son bir güncelleme, web sitesi URL'sini paylaşılan makale görüntüsünün üzerinde görüntülemek için bir etiket ekledi, bu nedenle bu yaklaşım makul görünüyor. Reklamverenler değişikliğe karşı, ancak Musk hala bunun için bastırıyor. Musk'ın X'i "her uygulamayı" yapma vizyonu yolunda görünüyor.

Son Haberler