Twitter'ın azılı düşmanı Threads rekora koşuyor

Twitter'ın azılı düşmanı Threads rekora koşuyor
İnstagram'ın yan versiyonu olarak çıkan yeni uygulama Twitter'a meydan okudu. Uygulama hakkında çıkan olumsuz haberlere rağmen kullanıcı sayısını kısa sürede yükselten Threads, büyük başarı elde etti.

İnstagram, Facebok ve Whatsapp üzerinden kurulan Meta şirketi Twitter rakibi olarak Threads geçtiğimiz günlerde internet piyasasına girişi çok ses getirdi. 5 Temmuz Çarşamba gününü, 6 Temmuz'a bağlayan gecede kullanıcılar ile Threads paylaşıldı.

THREADS KULLANICI SAYISINI ARTTIRDI

Twitter'a rakip olarak sunulan yeni uygulama Threads kısa süre içerisinde kullanıcı sayısını arttırdı. Kullanıma sunulan uygulama üzerinden 4 gün geçmesiyle beraber 100 milyondan fazla kullanıcı sayısına ulaşılması Twitter'ın gözünü korkuttu.

Kullanıcıya sunulması üzerine ilk 7 saat içerisinde 10 milyon kullanıcıya ulaşan ve 24 saatte 30 ilyon kullanıcı sayısına sahip olan uygulama bu zamana kadar görülmemiş başarıya imzasını attı. Threads 60 milyondan fazla kullanıcıya sahip oldu.

Threads uygulaması

Tiktok 100 milyonu ulaşmak için 9 ay, İnstagram ise bu aşamalara gelmesi için 2 yıldan fazla zaman bekledi. Threads ise en önce 100 milyon kullanıcıya ait olan uygulama olarak kayıtlara geçti.

Threads son zamanlarda kişisel verilen gizliliği açısından tartışmalara gebe kalırken uygulama üzerinde çok sayıda gizlilik protokolleri olduğu ortaya çıktı. Yeni kurulan sosyal medya uygulamasında ırk, cinsiyet, hamilelik ve din durumları gibi detaylara ulaşabildiği belirtildi. 

Son Haberler