Uber Eats, ABD restoranlarını izinsiz listelediği için milyonlarca dolar ödeyecek

Uber Eats, ABD restoranlarını izinsiz listelediği için milyonlarca dolar ödeyecek
Araç çağırma devi Uber, Uber Eats ve Postmates gibi yemek teslimatı uygulamalarında yerel restoranları izinsiz listelediği ve fazla komisyon ücreti aldığı gerekçesiyle ABD'nin Chicago şehrine milyonlarca dolar ödeyecek.

2,500'den fazla Şikago restoranının Uber anlaşmasından yararlanmaya hak kazanacağı tahmin ediliyor.

5 milyon doların üzerinde bir meblağ etkilenen Şikago restoranlarına tazminat olarak geri ödenecek ve 1,5 milyon dolar da şehrin konuyla ilgili iki yıllık soruşturması sırasında ortaya çıkan masraflar için Şikago'ya aktarılacak.

Uber, ücret sınırından daha yüksek komisyon aldığı iddia edilen restoranlara 2,25 milyon dolar ve Uber'in platformlarında izinsiz olarak listelediği restoranlara 500.000 dolar ek ödeme yapacak.

Uber ayrıca etkilenen restoranlara 2,5 milyon dolarlık komisyon feragatnamesi ödeyecek.

"Şikago'daki restoran sahipleri ve çalışanları itibarlarını arttırmak ve kent sakinlerimiz ile ziyaretçilerimize hizmet vermek için büyük bir gayretle çalışmaktadır. Bu nedenle konaklama sektörümüz ekonomimiz için çok önemlidir ve ancak şeffaflık ve adil fiyatlandırma olduğunda işe yarar. Aldatıcı ve haksız uygulamalara yer yoktur," dedi Belediye Başkanı Lori Lightfoot yaptığı açıklamada.

Belediye ayrıca Uber'in aldatıcı reklam uygulamalarına katıldığını da iddia etti.

Raporda bir şirket sözcüsünün "Chicago'daki Uber Eats restoran ortaklarını desteklemeye kararlıyız ve bu konuyu geride bırakmaktan memnuniyet duyuyoruz" dediği aktarıldı.

Son Haberler