Uzmanlar açıkladı: Yapay zekanın riskten çok fırsatı var

Uzmanlar açıkladı: Yapay zekanın riskten çok fırsatı var
Üretken yapay zeka aynı anda hem ilgi hem de korku uyandırırken, uzmanlar yapay zekanın tehlikeden çok fırsat yarattığını ifade ediyor.

OpenAI ilk olarak Kasım 2022'de yapay zeka (AI) botu ChatGPT'yi tanıttı. O zamandan bu yana, giderek daha fazla şirket yapay zeka yoluna girmeye istekli olduğu için yapay zeka yarışı ivme kazandı. Ulusal Teknoloji Günü vesilesiyle haber ajansı ANI, uzmanlara segmente olan ilgiyi ve önümüzde yatan aksaklıkları sordu.

Raporda, birçok uzmanın yapay zekanın risklerden çok fırsatlara sahip olduğunu ifade ettiği belirtiliyor. Raporda, yapay zeka segmentinin aynı anda hem çok fazla ilgi hem de korku uyandırdığı belirtiliyor. İlgi var çünkü CEO'ların çoğu yapay zeka temel modellerinin önümüzdeki 3-5 yıl içinde kuruluşlarının stratejilerinde önemli bir rol oynayacağını söylüyor. Korku ise bu teknolojilerin tüm kuruluşlardaki işleri ya da çalışmaları ellerinden alacak olması olarak ön plana çıkıyor.

RİSKLERDEN ÇOK, FIRSATA SAHİP

Coforge (NIIT Technologies) Baş Teknoloji Sorumlusu Vic Gupta ANI'ye şunları söyledi:

"Bazen Üretken Yapay Zeka (GAI), sinirsel dil modellerine dayanıyor ve son zamanlarda çok ilgi gördü ve toplulukta pek çok tartışmaya yol açtı. GAI'nin risklerden çok fırsatlara sahip olduğuna ve üretkenliğimizi, yaratıcılığımızı, verimliliğimizi ve iletişimimizi geliştirme konusundaki gerçek potansiyelini henüz keşfetmediğimize inanıyoruz."

Accenture tahminlerine göre, tüm çalışma saatlerinin yüzde 40'ının dil tabanlı yapay zeka tarafından destekleneceğini veya artırılacağını söyledi.

Check Point Software Technologies Hindistan ve SAARC Genel Müdürü Sundar Balasubramanian, "Üretken yapay zeka tabanlı yetenekler bir süredir var olsa da ChatGPT son zamanlarda ön plana çıktı. Güçlü dil yeteneklerine sahip ve büyüklüklerine bakılmaksızın işletmeler için oyunun kurallarını değiştiren bir fırsat sunuyor. Ancak ChatGPT gibi Üretken Yapay Zeka iki ucu keskin bir kılıç" değerlendirmesinde bulundu.

Son Haberler