WhatsApp yakında kullanıcıların durum güncellemelerine bir avatarla yanıt vermesine izin verecek

WhatsApp yakında kullanıcıların  durum güncellemelerine bir avatarla yanıt vermesine izin verecek
WhatsApp'ın, kullanıcıların durum güncellemelerine bir avatarla yanıt vermesini sağlayacak yeni bir özellik geliştirdiği söyleniyor. Bu özellik şu anda test ediliyor ve Android beta test kullanıcılarına sunuluyor.

Kullanıcılar, mevcut sekiz emojiye ek olarak sekiz avatar arasından seçim yaparak durum güncellemelerine yanıt verebilecek. Bu özellik gelecekteki bir uygulama güncellemesinde mevcut olacak. WhatsApp ayrıca kullanıcıların anonim grup sohbetleri oluşturmasına olanak tanıyan bir özelliği de hayata geçirdi. WhatsApp kısa süre önce uygulama içi HD video paylaşım özelliğini tanıttı. Şimdi, Meta'nın sahibi olduğu platformun yeni bir özellik üzerinde çalıştığını gösteren yeni bir rapor çevrimiçi olarak ortaya çıktı.

WABetaInfo tarafından bildirildiği üzere WhatsApp, kullanıcıların durum güncellemelerine bir avatarla yanıt vermesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik beta sürümündedir ve Android beta test kullanıcılarına açıktır. Kullanıcıların bu özelliğe erişebilmeleri için 2.23.18.9 güncellemesini yüklemeleri gerekmektedir. WhatsApp artık kullanıcıların durum güncellemelerine 8 emojiyle yanıt vermelerine olanak tanıyor. "Ancak WhatsApp, bir avatarla yanıtlama seçeneği sunarak bu özelliği genişletmeyi de planlıyor. Kullanıcılar, mevcut 8 avatar setinden birini seçerek durum güncellemelerine yanıt verebilecek. Çünkü 8'den fazla emojiye sahip değil. Raporda, normal yanıtlama özelliğinin, durum güncellemelerine yanıt verirken genel deneyimi kesinlikle iyileştirdiği belirtildi.

Durum güncellemelerine avatarlarla yanıt verme özelliği geliştirme aşamasındadır ve gelecekteki bir uygulama güncellemesinde kullanıma sunulacaktır. WhatsApp, kullanıcıların anonim olarak grup oluşturmasına olanak tanır. Şu anda bir kullanıcı grup oluşturmak istediğinde katılımcının mesaj etkileşimine katılmadan önce bir ad belirtmesi gerekiyor.

Bu özellik özellikle kullanıcılar hızlı bir şekilde grup oluşturmak istediğinde kullanışlıdır. En fazla altı katılımcı sınırı olan atanmamış gruplara otomatik olarak grubun bileşiminden türetilen bir adın atandığını unutmamak önemlidir.

Son Haberler