WhatsApp'tan emoji ile tepki özelliğine büyük yenilik!

WhatsApp'tan emoji ile tepki özelliğine büyük yenilik!
Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, emoji tepkileri özelliğini durumlara taşıyor. İşte detaylar...

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp her geçen gün yeni özellikler ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya devam ediyor. Meta (eski adıyla Facebook) çatısı altında faaliyet gösteren servis, Telegram gibi güçlü rakiplerine rağmen halen daha kendi alanında zirvede yer alıyor. Platform şu anda iOS, Android ve Web sürümü için çok sayıda yenilik üzerinde çalışırken; yakında sürpriz bir gelişmenin platforma dahil olacağı ortaya çıktı.

WhatsApp geçtiğimiz aylarda emoji tepkileri özelliği ile karşımıza çıktı. Instagram DM'in popüler özelliğini kendi bünyesine dahil eden servis, böylelikle insanların uzun uzun mesajlar atmak yerine yalnızca basit bir emojiyle kendilerini ifade edebilmelerine alan açtı. Fakat anlaşılan o ki şirket, bununla da yetinmeyecek! Mark Zuckerberg liderliğindeki ekip, emoji tepkilerini şimdi başka alanlara da taşıyor.

WhatsApp durumlarına emoji tepkileri geliyor!

WhatsApp Beta'nın 2.22.17.24 sürümü yayınlandı. Beta kullanıcılarına gelen son güncelleme ile birlikte artık kullanıcılar, durumlara emoji ile tepki verme imkanına sahip oldu. Bu özellik, toplamda sekiz emoji arasında seçim yaparak bir durum güncellemesine tepki vermenize imkan sağlıyor. Sunulan emojiler arasında kalp, ağlayarak gülen yüz, gülme, şaşırma, beşlik çakma, alkış, parti ve yüzde 100 simgeleri bulunuyor.

whatsapptan-emoji-ile-tepki-ozelligine-buyuk-yenilik-2.jpg

Mesajlarda sunulan emoji tepkilerinin aksine durumla tepki vermek için sadece yukarıdaki emojiler kullanılabiliyor. Bilmeyenler için mesajlarda da toplam 8 farklı emoji tepkisi yer alsa da bunların yerine başka emojilerle de tepki vermeniz mümkün. Tam listeye erişmek için son emojinin yanında görünen artı (+) sembolüne tıklayın ve dilediğiniz emojiyi seçip gönderin.

Şimdilik WhatsApp bu özelliği belli başlı kullanıcıları üzerinde test ediyor. Fakat çok yakında tüm kullanıcılara açık bir şekilde yayınlanması bekleniyor. Ne yazık ki şu an bunun için bir tarih belli olmasa da ilerleyen haftalarda özelliğin kullanıma açılacağı düşünülmekte.

WhatsApp'ta mesaj silme süre limiti yükseldi

WhatsApp, 2017 yılında getirdiği mesaj silme özelliği için sürpriz bir gelişme yaptı. Şirket, şu ana kadar kullanıcılarına bu işlem için 1 saat 8 dakika 16 saniye süre tanımaktaydı. Fakat artık bu oran 2 gün 12 saate yükseldi. Atılan bu adım pek çok kullanıcı tarafından beğeniyle karşılandı.

Son Haberler