Xiaomi otomobil sektörüne girdi: Günde 50 araç üretiyor

Xiaomi otomobil sektörüne girdi: Günde 50 araç üretiyor
Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin ilk elektrikli aracının deneme üretimine başladığı bildirildi. Şirket, Pekin'de faaliyete geçirdiği fabrikada haftada 50 prototipin montajına başladı.

Bildiğiniz gibi ağırlıklı olarak akıllı telefonlar e diğer teknoloji ürünleriyle tanınan Xiaomi, otomobil üretimine de giriş yaptı. Çin'den edinilen bazı bilgilerde şirketin Pekin'de üretim tesisi faaliyetlerine başladı ve şimdilerde ilk elektrikli araç prototipinin montajı yapılıyor.

Xiaomi otomobil sektörüne girdi Günde 50 araç üretiyor

Xiaomi'nin başlangıçta büyük bir iş gücüne ihtiyacı yok ancak fabrikalarda işe alımlar çoktan başladı. Şu anda yaklaşık 100 kişi gibi bir arayış var. Şirketin haftada ortalama olarak 50 prototip ürettiği bildiriliyor. Bunlar muhtemelen üretim sürecindeki darboğazları ortadan kaldırmak veya yol testleri için kullanılacaktır.

"Yıllık üretim hedefi 150.000 adet"

Xiaomi yılın sonuna kadar seri üretim çalışmasına başlayabilir. Bu adımı atmak için şirketin Çin Sanayi Bakanlığı'ndan bir elektrikli araç üretmek için gerekli sertifikaları ve ulusal düzenleyici otoritelerin birinden lisans alması gerekecek. Bu belgelerin sonbaharda onaylanması bekleniyor.

Xiaomi otomobil sektörüne girdi Günde 50 araç üretiyor

Tesisin başlangıçta yılda 150.000 otomobil üretme kapasitesine sahip olduğu söyleniyor. Xiaomi, ilk elektrikli otomobil ile ilgili henüz resmi açıklama yapmadı. Fakat, aracın gizli bir fotoğrafı internete sızdırıldı. Aracı, 101 kWh kapasiteli bir batarya ile donatıldığı ve 800 km seyir menziline sahip olduğu da ortaya çıktı.

Son Haberler