Yapay zeka önümüzdeki yıllarda mesleğinizi elinizden alabilir

Yapay zeka önümüzdeki yıllarda mesleğinizi elinizden alabilir
Yapay zeka endişeleri artırmaya devam ediyor. Mesleğinizi elinizden alabilir! Tüm detaylar haberimizde.

Yapay zeka birçok alanda etkilerini göstermeye devam ederken geleceğin popüler meslekleri de açıklandı. Yapay zeka böyle devam ederse mesleğinizden olabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YAPAY ZEKA MESLEĞİNİZİ ELİNİZDEN ALABİLİR

Yapay zekanın son dönemlerde tüm dünyada etkilerini artırması dördüncü sanayi devrimi olarak nitelendiriliyor. Bu sebeple sektörde insan ihtiyacına olan talebin azalması ve stratejilerin merkezlerine insan yerleşmesi düşünülüyor. Robotik ve yapay zeka entegrasyonu sebebiyle insanların tekrarlayan görevlerini bırakmaları gündeme gelecek. 2030 senesine kadar 75 milyondan fazla işin makineler aracılığıyla yapılması yapılan araştırmalarla ortaya çıktı. Bu tarihe kadar 130 milyondan fazla işin de ortaya çıkması tahmin ediliyor. 

yapay zeka mesleğinizi elinizden alabilir

Araştırmalar gösteriyor ki önümüzdeki senelerde üniversitelerde eğitimi verilmesi beklenen sektörler şu şekilde açıklandı;

-Blockchain uzmanı

-Yapay zeka uzmanı

-Sufle mühendisi

-Robotik mühendisi

-Yazılım oyun geliştirici

-Bulut mühendisi

-Büyük veri analisti

-Siber güvenlik uzmanı

-Yenilenebilir enerji uzmanı

-Enerji sistemleri personeli

Önümüzdeki senelerde teknoloji, bilgi güvenliği ve veriler üstüne birçok farklı sektör açılması ve popüler hale gelmesi bekleniyor. Blockchain uzmanlığı gibi meslekler verilerin şifrelenmesi ile ilgili önem taşıyacak. 2030 senesine kadar bu teknolojiye 3 trilyon dolardan fazla gelir yaratması bekleniyor. Robotik mühendisi ve yapay zeka uzmanı gibi dallar ise dijitalin popüler hale geldiği dünyada fabrikaların insan gücünü bırakarak otomasyonlara milyarlarca dolar yatırım yapılması bekleniyor. Yapay zeka ile geliştirilen sohbet botlarının artmasıyla sufle mühendisliğinin de büyümesi tahmin ediliyor. Bu mühendislik alanıyla doğru iletişim kurmak artırılacak. Sohbet botlarına soru ve yaptırmak istenen iş kolaylıkla yapılabilecek. Bulut mühendisi, veri analisti ve veri mühendisi gibi mesleklerde de istatistik, matematik, programlama, makine öğrenimi gibi modelleme teknikleri gün yüzüne çıkacak. Siber güvenlik uzmanı olan kişiler de verilerin depolanması, sınıflandırılması ve güvenliğinden sorumlu olarak işlerini yürütecek. İklim krizi ve küresel ısınma gibi sorunların tüm dünyada etkisini göstermesiyle birlikte yenilenebilir kaynaklara yatırımların da artması ve insanların bu sektörlerde çok para kazanması bekleniyor. Sosyal medyanın giderek kullanımının artmasıyla birlikte birçok insan dijital içerik üreticisi olarak çalışma hayatına devam etmeye başladı. 2020 senesinde dijital içerik üretimi yüzde 31 oranında artış gösterdi ve markalar da sosyal medyaya daha fazla yoğunlaşmaya başladı. 

Son Haberler