Yapay zeka, seslendirme sanatçıları için yaklaşan büyük bir tehlike!

Yapay zeka, seslendirme sanatçıları için yaklaşan büyük bir tehlike!
Yapay zekanın yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte, seslendirme sanatçılarının ciddi şekilde etkilenebileceği düşünülüyor. CNBC'ye göre, bazı seslendirme sanatçıları, yapay zekaya ses modelleri sağlamalarını gerektiren işleri geri çevirmeye başladı.

Araştırma şirketi Wordsrated'in verilerine göre, sesli kitap pazarının 2022'den 2030'a kadar yıllık yüzde 26 büyüyerek 2030'da 35 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Sanatçılar Önlem Alarak Reddediyorlar

Sektör hızla büyürken, seslendirme sanatçıları yapay zekanın yaratabileceği tehditlere karşı daha temkinli hale geliyor. CNBC'ye göre, bazı seslendirme sanatçıları yapay zekaya ses modelleri sağlamalarını gerektiren işleri geri çeviriyor.

Aslında, yapay zeka tarafından üretilen sesler Google ve Apple gibi platformlar tarafından zaten kullanılıyor. Apple, Books uygulamasında "Jackson" ve "Madison" adlı sesler tarafından okunan düzinelerce sesli kitabı sessizce yayınladı. Google ise yayıncılar için, yayıncı sesli kitabın haklarına sahip olduğu sürece kullanılabilen bir otomatik okuma özelliği sunuyor.

Yapay Zeka Seslendirme Sanatçılığını Yok Edebilir Mi?

Ancak uzmanlar, yapay zekanın insanların konuşma şeklini mükemmel bir şekilde taklit etmekten hala çok uzak olduğunu söylüyor. İnsanlar konuşurken benzersiz bir tonlama, ritim ve duygu sergiler. Seslendirme Pazarlama Yöneticisi David Ciccarelli CNBC'ye verdiği demeçte, "İnsanların iyi olduğu şey zamanlamadır, ister tuhaf ister garip olsun. Duraklama ya da mizah ve komedi duygusu, bunları bir yapay zeka sesinin tek seferde yapması zordur" yorumunda bulundu.

Bu yılın Ocak ayında, beş sesli kitap klibini test ederken, Foreign Media Insider hangilerinin insanlar tarafından okunduğunu ve hangilerinin Apple'ın yapay zekası tarafından üretilen sesler olduğunu doğru bir şekilde belirleyebildi. Ancak medya, insan olmayan seslerin tamamen rahatsız edici olmadığını söyledi.

Son Haberler