YouTube, Netflix benzeri o özelliği kullanıma sundu

YouTube, Netflix benzeri o özelliği kullanıma sundu
YouTube, kullanıcılarına Netflix'teki bir özelliği kullanıma açtı. Yalnızca Premium pakete sahip kullanıcılar bu özellikten faydalanacak. Ekrana yanlışlıkla dokunma işkencesi artık son buluyor.

YouTube, kullanıcıların videoları tam ekran modunda izlerken açabileceği “ekran kilidi” özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik şu an yalnızca Premium abonelerine açık olacak.

Vahşi bir reklam politikasına maruz bırakarak kullanıcılarını Premium pakete yönlendiren YouTube, reklam süresini uzatırken, reklam sayısını artırmıştı. Son özelliklerin yanında YouTube şimdi de Netflix benzeri bir özelliği kullanıma sürdü.

Youtube'a Ekran Kilidi Özelliği Geliyor

YouTube’un açıklamasına göre, yeni özellik video izlerken dokunmatik girişi devre dışı bırakacak. Özelliği kullanmak için sol üst köşede bulunan dişli simgesine, ardından ekran kilidi seçeneğine dokunmak yeterli olacak.

YouTube’un yeni özelliği şu anda beta aşamasında ve yalnızca YouTube Premium abonelerine açık. Ayrıca YouTube bu özelliği 30 Temmuz'a kadar test edecek. Uygulamanın ayarlar bölümünden “yeni özellikleri deneyin”e girip “Ekran Kilidi” altında “dene” butonuna dokunarak siz de özelliği deneyebilirsiniz.

Bu özellik Netflix uygulamasında da bulunuyor. Böylece kullanıcılar ekrana yanlışlıkla dokunsa bile bu dokunmadan etkilenmeden diziye devam edebiliyor.

Son Haberler