YouTube'dan bomba yenilik: Yapay zeka destekli dublaj özelliği kullanıma sunuldu

YouTube'dan bomba yenilik: Yapay zeka destekli dublaj özelliği kullanıma sunuldu
Yapay zeka alanında gelişmeleri yakından takip eden YouTube, bir süredir üzerine çalıştığı yeni dublaj özelliğini kullanıma sundu.

Yapay zekanın giderek büyümesi devam ederken, teknoloji devleri de bu yenilikçi teknolojiye eşlik ediyor. Bu kapsamda pek çok internet tarayıcısı yapay zeka entegrasyonu gerçekleştirirken, sosyal medya ve video platformları da bu furyaya katıldı.

Instagram, Snapchat ve birçok uygulamanın ardından YouTube, yapay zeka destekli dublaj özelliğini başlattı. Bu özellikle ilgili sadece şu ana kadar sızıntılar vardı. Ancak teknoloji devi çok geç olmadan yeni özelliğini sunmaya başladı.

YouTube'da 'dublaj' dönemi

YouTube'ın geliştirdiği araç, geleneksel yöntemlerle çeviri oluşturmak için gereken zaman ve paradan tasarruf sağlayacağı gibi, içerik oluşturucuların küresel pazara hızla ulaşmasının da önünü açacak. Şirket Aloud'un "sadece birkaç dakika içinde kaliteli dublaj" sağladığını iddia ediyor. Yeni özellik önce bir metin çevirisi üretiyor ve ardından da ürettiği bu çeviriyi seslendiriyor.

Buna ek olarak Youtube kanal sahipleri çeviriyi kontrol edip düzenleyebilmenin yanı sıra, birçok seçenekler arasından bir konuşmacı seçebiliyor ve tüm bunları ücretsiz yapıyor.

Öte yandan geliştiriciler, gelecekte ses sentezini geliştirmeyi ve hatta sinir ağını, videodaki kişinin temposuna ve dudak hareketlerine senkron olacak şekilde geliştireceklerini vaat ediyorlar.

Son olarak bu özelliğin halihazırda bir grup Youtube kanalında test edildiğini belirtelim. Yani şimdilik sadece İngilizce'den İspanyolca ve Portekizce'ye dublaj yapılabilse de, ileride daha fazla dil seçeneği sunulacağı da aktarıldı. Yeni aracı videodaki dişliye tıklayarak bulabilirsiniz. Açılan menüde Ses parçası menüsüne tıklayın ve istediğiniz dili seçin.

Kaynak:Techrunch
Derleme: Veteknoloji.net

Son Haberler