Zoom şimdi de televizyonlara geliyor!

Zoom şimdi de televizyonlara geliyor!
Sony, Zoom deneyimini televizyona getirmek için çok önemli bir adım attı. Bravia TV sahipleri, Google Store aracılığıyla Zoom uygulamasını indirebilecek.

Yabancı basının Sony yetkililerinden aktardığına göre, bu yılın yaz başında ZOOM video görüşmelerinin Sony TV'nin amiral gemisi modeli XR-A95K gibi BRAVIA CAM kameralarla uyumlu olan belirli Bravia TV modellerine uyarlanması bekleniyor.

Zoom, Televizyona Geliyor

Burada bahsedilen BRAVIA CAM kameranın, kullanıcı ile TV arasındaki mesafeyi hesaplayarak ses ve görüntüyü buna göre ayarlayabildiği belirtiliyor. Ayrıca kamera, ortam ışığını ve renk sıcaklığını analiz etmek için de kullanılabiliyor ve temel hareket kontrolünü destekliyor. Ayrıca etrafta kimsenin olmadığını algıladığında enerji tasarrufu için ekranı otomatik olarak karartabiliyor.

Sony’nin Bravia ürünlerinin tasarımından sorumlu şefi Shusuke Tomonaga, bu konuya yaptığı açıklamada, "Bu ortaklık, müşterilerimizin oturma odasındaki büyük bir TV ekranında daha gerçekçi görüntülü iletişimin keyfini çıkarmasını mümkün kılıyor. Evden çalışanlar, uzaktan eğitim alanlar veya sadece sevdikleriyle iletişim içinde olmak isteyenler için daha “bağlantılı” bir deneyim sağlanıyor" dedi.

Aslında, 2019 gibi erken bir tarihte, benzer bir konsepte sahip bir ürün ortaya çıkmıştı. Cihaz, TV'de görüntülü sohbeti destekliyordu. Bir HDMI kablosuyla TV'ye bağladıktan sonra, kullanıcı Facebook/WhatsApp hesabına giriş yapıyor ve ses kontrolü ile belirlenen bir nesneye görüntülü arama başlatabiliyordu.

Son Haberler