Zuckerberg'in Metaverse merakı, Meta'yı fena zarara soktu

Zuckerberg'in Metaverse merakı, Meta'yı fena zarara soktu
Meta, 2023'ün ilk çeyreğini kapsayan mali durum raporunu açıkladı. Yılın ilk 3 ayında şirketin gelirleri artsa da Reality Labs bölümü nedeniyle şirket ciddi zararlar etti.

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların çatı şirketi olan Meta, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Paylaşılan verilere baktığımızda, Meta'nın durumunun arafta kalmak olduğunu görüyoruz. Zira şirket, gelirlerini uzun bir süre sonra artırdı. Ancak Meta, artırılmış ve sanal gerçekliğe odaklandığı Reality Labs bölümünden de zarar etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamaları yapan isim, Meta kurucusu Mark Zuckerberg'di. İşlerin yolunda gittiğini söyleyen Zuckerberg, yapay zeka ve metaverse teknolojilerine odaklanmaya devam edeceklerini söyledi. Zuckerberg tarafından yapılan açıklama, Reality Labs bölümünün zarar etmeye devam edeceğini düşündürüyor. Gerçekleştirilen kazanç duyurusu toplantısında, yatırımcıların bu durumdan memnun olmadıklarını bildirdikleri ifade ediliyor.

Meta, son 3 ayda gelirlerini artırdı

Meta tarafından paylaşılan rapor, son üç ayda 28.7 milyar dolar para kazanıldığını gözler önüne seriyor. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı döneminden yüzde 3 fazla. Ancak burada önemli bir husus var. Meta, bundan önceki üç çeyrekte gelir düşüşü bildirdi. An itibarıyla bu durum değişmiş oldu. Kazanılan paranın kasada kalan bölümü ise 5.7 milyar dolar olarak açıklandı. Meta'nın karlılığı, yıllık bazda yüzde 24 geriledi.

Meta'nın mali anlamda kara deliği: Reality Labs

Gelelim Reality Labs bölümüne... Geçtiğimiz yıl boyunca 13 milyar dolardan fazla zarar eden metaverse ve yapay zeka bölümü, 2023'ün ilk çeyreğine de hızlı başladı. Öyle ki birim, son üç ayda 3.99 milyar dolar zarar etti. Mark Zuckerberg'in tavrı, bu zararın önemli görülmediğini ortaya koyuyor. Ancak az önce de belirttiğimiz gibi yatırımcılar, pek de Mark Zuckerberg gibi düşünmüyorlar.

Facebook kullanıcı sayısında artış yaşanıyor!

Meta'nın kamuoyu ile paylaştığı rapor, Facebook kullanıcı sayısında artış yaşandığını gözler önüne seriyor. Buna göre; Facebook'un günlük kullanıcı sayısı yıllık bazda yüzde 4 arttı ve 2.04 milyar olarak kayıtlara geçti. Platformun aylık kullanıcı sayısı ise yüzde 2 artışla 2.99 milyar oldu.

Meta'nın kaç personeli bulunuyor?

2022-2023 sezonunda toplu işten çıkarma yapan Meta, 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla güncel personel sayısını da paylaştı. Buna göre Meta'nın çalışan sayısı, yıllık bazda yüzde 1 düşüş gösterdi ve 77 bin 114 olarak kayıtlara geçti.

Son Haberler