Rapora Göre WhatsApp Kullanıcılarının Bilgileri Tehdit Altında!

Rapora Göre WhatsApp Kullanıcılarının Bilgileri Tehdit Altında!
WhatsApp kullanıcıları, bilgileri olmadan paralarını ve hatta kimliklerini (ID) çalmayı başaran dolandırıcılar tarafından giderek daha fazla saldırıya...

WhatsApp kullanıcıları, bilgileri olmadan paralarını ve hatta kimliklerini (ID) çalmayı başaran dolandırıcılar tarafından giderek daha fazla saldırıya uğradıkları konusunda uyarıldılar. Suçluların, saldırılarının etkisini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yaygın olarak kullanılan platformları ve hizmetleri seçeceği bilinen bir gerçektir. Dünyanın en yaygın kullanılan masaüstü işletim sistemi olan Microsoft Windows'un diğer işletim sistemlerine kıyasla daha fazla virüs ve kötü amaçlı yazılım içermesinin nedenlerinden biri de budur. Benzer şekilde, en yaygın kullanılan şifreli mesajlaşma hizmeti WhatsApp, araştırmacılara göre dünya çapında popülaritesi arttıkça saldırganlar için daha büyük bir hedef haline geliyor.

Kimlik avı saldırısı: "Phishing saldırıları, saygın bir kaynaktan geliyormuş gibi görünen sahte iletişimler gönderme uygulamasıdır. Genellikle e-posta yoluyla yapılır. Amaç, kredi kartı ve oturum açma bilgileri gibi hassas verileri çalmak veya kurbanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yüklemektir. makine," diyor Cisco. Güvenli olmayan cihazlara kolayca bulaşabilen birkaç farklı kötü amaçlı yazılım türünün varlığı sayesinde, kullanıcılar dikkatli olmazlarsa akıllı telefon kullanmak riskli olabilir. Ancak, kötü niyetli ajanlar artık kullanıcıları giderek artan bir şekilde phishing saldırıları ile hedef alıyor. Kimlik avı saldırısı, bir kullanıcının kişisel finansal bilgilerini yanıltıcı bir sahte web sitesine veya uygulamaya girmesi için de kandırır. Güvenlik firması Kaspersky'deki araştırmacılara göre, WhatsApp kullanıcıları artan sayıda dolandırıcılık ve sahte bağlantılarla hedefleniyor.

Modus operandi: Rapor, WhatsApp kullanıcılarının nasıl hedeflendiğini gösteriyor. Güvenlik şirketi, 2021'in ikinci çeyreğine ilişkin spam ve kimlik avı raporunda, kullanıcıları paralarıyla ayrılmaya kandırmak için yaygın hileler kullanıldığını belirtti. Bu, onları bir ödül vaadiyle cezbetmeyi içerir. Hatta bazı dolandırıcılıklar, kullanıcıları büyük miktarda para kazandıklarını düşünmeleri için kandırır, ancak yalnızca kullanıcı önce onlara biraz para gönderirse. Bu dolandırıcılığın bir başka çeşidi, asıl alıcıya teslim edilemeyen başarısız paketler için "teklif" sunan dolandırıcılardır - kullanıcılar bunun için ödeme yaparken, sözde piyangoyu "kazansalar" bile gerçek ürünü asla alamazlar.

Kaspersky tarafından açıklanan dolandırıcılıklardan biri, kullanıcıların "güzel yabancılarla" sohbet etmesine izin verdiği, ancak bunun yerine onları sahte bir Facebook giriş sayfasına götürdüğü bildirilen dolandırıcılar tarafından oluşturulan sahte bir web sitesidir. Benzer şekilde, dolandırıcılar kullanıcılara WhatsApp “sesli posta” bağlantıları içeren sahte e-postalar gönderiyor ve bunun yerine bilgisayarlarına veya telefonlarına kötü amaçlı yazılım indiriyor.

WhatsApp kullanıcıları nasıl güvende kalabilir: Güvende kalmak için WhatsApp kullanıcıları akıllı telefonlarına gelen tüm bağlantılara dikkat etmeli ve yalnızca ekleri açtıklarından veya güvenilir kaynaklardan gelen bağlantıları tıkladıklarından emin olmalıdırlar.

WhatsApp kullanıcılarının asla yapmaması gerekenler: Akılda tutulması gereken en önemli şey, bedava öğle yemeği olmamasıdır, bu yüzden kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen öyledir. Rastgele bir uygulamaya e-postalarını ve şifrelerini girmek veya bilinmeyen bir web sitesine banka verilerini sağlamak felaket için bir reçetedir ve kullanıcılar, güvende kalmak için akıllı telefonlarını kullanırken bu tür dolandırıcılık taktiklerine karşı dikkatli olmalıdır.

Son Haberler